Tillgång till en stabil och snabb internetuppkoppling är idag en förutsättning för att kunna bedriva sin verksamhet effektivt. Med våra moderna tekniker kommer ert nätverk vara framtidssäkrat en lång tid framöver.

Vi levererar trådlösa nätverk med den senaste tekniken, Wi-Fi 6, och trådade anslutningar på ditt kontor med hastigheter på upp till 10 000 mbit/s.

Kontakta oss på info@glecom.se för mer information och offert!

Från 250 kr per accesspunkt

Vi levererar trådlösa nätverk från 250 kronor per accesspunkt. I månadsavgiften ingår övervakning och support av tjänsten. Avgifter som tillkommer är installationsavgift och eventuell kablering. Behöver du trådlös uppkoppling utomhus eller i krävande industrimiljöer så har vi utrustning med IP-klassning upp till IP54.

Säkrare uppkoppling

När du väljer våra trådlösa nätverk kan du vara säker på att du får en säker och tillförlitlig uppkoppling. Vi använder moderna krypteringsalgoritmer för att skydda dina data och din integritet, och vi erbjuder också möjlighet att integrera nätverket med befintliga system som till exempel Active Directory. Detta gör det enkelt för dig att kontrollera vilka användare som är tillåtna att ansluta till nätverket, samt att hantera olika användarnivåer och rättigheter.

Våra trådlösa nätverk är också utformade för att ge så bra täckning och prestanda som möjligt. Vi gör alltid en grundlig radioplanering innan installationen för att säkerställa att du får maximal täckning i alla tänkbara områden. Efter att projektet har levererats gör vi kontinuerliga automatiska radiokalibreringar för att effektivisera radionätverket ytterligare med jämna mellanrum. På så sätt kan du vara säker på att du får en så bra täckning och prestanda som möjligt, oavsett var du befinner dig i fastigheten.

Radioplanering

En god radioplanering är en avgörande faktor för att säkerställa att ditt Wi-Fi nätverk fungerar på ett optimalt sätt. Genom att noga planera placering och konfiguration av accesspunkterna kan vi få bättre täckning, kapacitet och tillförlitlighet för nätverket. Detta kan vara särskilt viktigt på platser där det finns många anslutna enheter samtidigt, då en bra radioplanering kan bidra till att förebygga problem med kapaciteten och se till att alla enheter får tillräckligt med bandbredd.

En välplanerad Wi-Fi lösning kan också vara kostnadseffektiv, eftersom det kan hjälpa till att minimera antalet accesspunkter som behövs och att optimera användningen av tillgängliga resurser. Genom att välja lämpliga frekvenser och kanaler och konfigurera accesspunkterna på ett effektivt sätt kan vi få ut så mycket som möjligt av Wi-Fi nätverket.

En annan fördel med en god radioplanering är att vi kan minimera påverkan från radiostörningar från andra enheter som Wi-Fi nätverk, Bluetooth-enheter och elektriska föremål som mikrovågsugnar. Genom att välja lämpliga frekvenser och konfigurera accesspunkterna på ett sätt som minimerar risken för störningar kan vi säkerställa att vårt nätverk fungerar så stabilt och tillförlitligt som möjligt.

Vi gör alltid en radioplanering för att kunna leverera den bästa möjliga tjänsten vid installation. Efter att projektet har levererats görs kontinuerliga automatiska radiokalibreringar för att ytterligare optimera radionätverket och säkerställa att det fungerar så effektivt som möjligt. Genom att regelbundet kalibrera vårt Wi-Fi nätverk kan vi också hålla oss uppdaterade med den senaste tekniken och se till att vi har den mest framtidssäkra lösningen för våra kunder.

Uppgradera ditt befintliga nätverk

Är du intresserad av att uppgradera ditt trådade eller trådlösa nätverk till en snabbare, säkrare och mer modern lösning som är framtidssäkrad? En uppgradering kan ge många fördelar, inklusive ökad överföringshastighet och bättre prestanda för ditt nätverk.

En av de saker som vi kan göra för att öka överföringshastigheten i det trådade nätverket är att installera moderna switchar. Dessa enheter hjälper till att skicka datatrafik mellan olika enheter på nätverket, och genom att välja switchar med högre bandbredd kan vi öka prestandan för hela nätverket.

En annan fördel med en uppgradering är att det kan bidra till ökad säkerhet för ditt nätverk. Genom att byta ut äldre hårdvara mot modernare enheter kan vi minimera risken för sårbarheter och säkerställa att ditt nätverk skyddas mot olika typer av attacker.

Om du är intresserad av att uppgradera ditt nätverk är det viktigt att du tar hjälp av en professionell som kan hjälpa dig att välja rätt hårdvara och konfigurera den på ett sätt som ger optimal prestanda. Kontakta oss gärna för att ta reda på mer om hur vi kan hjälpa dig att uppgradera ditt nätverk.

Uppgradera din internetanslutning

När du väljer att uppgradera din internetanslutning finns det många faktorer att ta hänsyn till, inklusive hastighet, säkerhet och tillförlitlighet. Om du redan har en internetleverantör som du är nöjd med kan du givetvis fortsätta att använda den, men det kan också vara värt att överväga att byta till en leverantör som kan erbjuda en mer avancerad tjänst.

Som en registrerad internetleverantör kan vi leverera internetförbindelser upp till 10 000 mbit/s i hela Sverige. Detta innebär att du kan få en mycket snabb och tillförlitlig internetanslutning, oavsett var du befinner dig. Vi kan hjälpa dig att välja den lösning som passar bäst för dina behov, och ge dig råd om vilken hastighet och typ av anslutning som är lämplig för din verksamhet.

Om du är intresserad av att uppgradera din internetanslutning är du välkommen att kontakta oss för att få mer information. Vi hjälper gärna till att guidar dig genom processen och se till att du får en lösning som möter dina specifika behov och krav.

Fastighetsnät

Om du är ansvarig för en fastighet och är intresserad av att installera ett fastighetsnät, kan vi erbjuda dig en lösning till ett konkurrenskraftigt pris. Vi har inom koncernen lång erfarenhet av att leverera fastighetsnät, och vi har all kompetens och teknik som krävs för att erbjuda en professionell och högkvalitativ tjänst. Kontakta oss för offert.

Ingår alltid i vårt erbjudande

 • Modern teknik för trådlös uppkoppling - Wi-Fi 6
 • Konfigurera nätverket själv, eller som tjänst
 • Övervakning
 • Support, service och övervakning
 • Upp till 16 virtuella nätverk (SSID)
 • Gästnätverk som är öppet, kräver lösenord eller med engångskoder - efter era behov
 • Sömlös roaming för minimala avbrott när du rör dig på kontoret
 • Möjlighet att skapa separata VLAN för olika enheter och användare
 • Möjlighet att skapa olika typer av användarkonton och rättigheter för att styra tillgången till nätverket

Tilläggstjänster

 • IP54 klassad accesspunkt för tuffa miljöer
 • IoT-sensorer för mätning av till exempel temperatur eller rörelsedetektering
 • Installation av fastighetsnät
 • Internetuppkoppling upp till 10 000 mbit/s

Skulle du vilja ha en offert på våra tjänster? Tveka inte att kontakta oss, vi står gärna till tjänst för att hjälpa dig med dina behov. Kontakta oss på info@glecom.se


Begär offert idag!